Remanufacturing | weer als nieuw

Remanufacturing

‘Producthergebruik’ betekent meer dan een apparaat of installatie schoonmaken en reviseren. Wij remanufacturen motoren, apparaten en andere (elektromechanische) componenten: we halen ze volledig uit elkaar, bekijken elk onderdeel kritisch, repareren of vervangen onderdelen én voeren verbeteringen door. Je kunt namelijk heel veel leren van wat er in de loop der tijd met een apparaat of onderdeel gebeurt. Zo komen we uiteindelijk tot een product dat in veel gevallen zelfs beter is dan nieuw.

In vijf stappen naar circulair

Binnen afzienbare tijd is ‘circulair’ de maatstaf. Veel bedrijven en organisaties weten niet hoe ze een eerste stap kunnen zetten. Remanufacturing kan je daarbij goed helpen en is in veel gevallen heel eenvoudig en relatief ‘klein’ neer te zetten. We trekken samen op om het proces en het eindresultaat steeds verder te verfijnen.

Dit zijn de vijf stappen:

  1. Bel ons voor een afspraak
  2. Ontdek de waarde en mogelijkheden van wat nu nog ‘afval’ is
  3. Kies een onderdeel om mee van start te gaan
  4. Gebruik de pilot om het proces en je organisatie te finetunen

Herhaal het proces voor andere apparaten of onderdelen

Haalbaar

Voorafgaand aan een hergebruikproces doen we een haalbaarheidsonderzoek, met een aantal (zowel defecte als nieuwe) onderdelen die onze opdrachtgever beschikbaar stelt.
Uit dit onderzoek blijkt óf remanufacturing mogelijk is, welke handelingen we moeten verrichten, welke tools en materialen we nodig hebben, hoe we het geheel kunnen testen en… wat het kost. Alle bevindingen en instructies staan in ons Control Plan. Op basis hiervan doen we een voorstel. Komen we tot een akkoord? Dan gaan we van start.

Business Case

Hergebruik door middel van remanufacturing is heel interessant!

  • Het is 30 tot 70% goedkoper dan vervangen;
  • Je bent minder afhankelijk van schaarse onderdelen of grondstoffen;
  • Apparaten en onderdelen gaan langer mee (mét garantie);
  • Je groeit mee met nieuwe wensen en eisen van de overheid én
  • We zorgen beter voor onze planeet!

Bel 077-2046990 voor een afspraak. Samen richten we een succesvol hergebruiktraject in!