Remanufacturing van elektronica

Remanufacturing of producthergebruik van elektronica betekent meer dan een apparaat of installatie schoonmaken en opknappen. Bij Remade in Holland specialiseren we ons in remanufacturing van motoren, elektro apparaten en andere (elektromechanische) componenten: we halen ze volledig uit elkaar, bekijken elk onderdeel kritisch, repareren of vervangen onderdelen én voeren verbeteringen door. Je kunt namelijk heel veel leren van wat er in de loop der tijd met een apparaat of onderdeel gebeurt. Zo komen we uiteindelijk tot een product dat perfect is voor uw werkzaamheden. Voor ons bedrijf in Horst is remanufacturing van elektro een manier om bij te dragen aan een circulaire economie.

Met remanufacturing van elektronica dragen we bij aan een circulaire samenleving

Binnen afzienbare tijd is ‘circulair’ de maatstaf. Veel bedrijven en organisaties weten niet hoe ze een eerste stap kunnen zetten. Remade in Holland is een expert in remanufacturing die zich gespecialiseerd heeft in elektro of elektromechanische aandrijvingen. Ons remanufacturingbedrijf kan je dus goed helpen en is in veel gevallen heel eenvoudig en relatief ‘klein’ neer te zetten. We trekken samen op om het proces en het eindresultaat van remanufacturing op het gebied van elektro steeds verder te verfijnen.

Dit zijn de vijf stappen:

  1. Bel ons voor een afspraak.
  2. Ontdek de waarde en mogelijkheden van wat nu nog ‘afval’ is.
  3. Kies een onderdeel om mee van start te gaan.
  4. Gebruik de pilot om het proces en je organisatie te finetunen.
  5. Herhaal het proces voor andere apparaten of onderdelen.

Het proces

Voorafgaand aan een hergebruikproces doen we een haalbaarheidsonderzoek, met een aantal (zowel defecte als nieuwe) onderdelen die onze opdrachtgever beschikbaar stelt. Uit dit onderzoek blijkt óf remanufacturing mogelijk is, welke handelingen we moeten verrichten, welke tools en materialen we nodig hebben, hoe we de elektronica kunnen testen en wat het kost. Alle bevindingen en instructies staan in ons Control Plan. Op basis hiervan doen we een voorstel. Komen we tot een akkoord? Dan gaan we van start. Bij remanufacturing van elektronica, of elektro, hergebruiken we je aandrijving en bruikbare onderdelen om een nieuwe mee te bouwen. Door de elektromotor te laten reviseren hoef je dus geen nieuwe en dure variant meer te kopen.

Voordelen van ons concept

De voordelen van remanufacturing en hergebruik van elektro zijn heel interessant!

  • Het is 30 tot 70% goedkoper dan vervangen;
  • Je bent minder afhankelijk van schaarse onderdelen of grondstoffen;
  • Apparaten en onderdelen gaan langer mee (mét garantie);
  • Je groeit mee met nieuwe wensen en eisen van de overheid én
  • We zorgen beter voor onze planeet!

Het regenereren van de elektromotor is dus zowel beter voor het milieu als kostenbesparend voor jouw bedrijf.

Bel 077-2046990 voor een afspraak. Samen richten we een succesvol hergebruiktraject in!

Maak een kostenbesparende en verantwoorde keuze

Door voor remanufacturing van elektronica te kiezen, maak je dus een voordelige én duurzame keuze. Wil je meer informatie over de mogelijkheden die wij bieden op het gebied van remanufacturing van elektro? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Wij lichten graag toe op welke manier we jouw bedrijf van dienst kunnen zijn. Je kunt ondertussen ook enkele voltooide projecten bekijken in ons portfolio.