Reparatie en maintenance

Onze reparatie- en maintenance afdeling is gespecialiseerd in het repareren, reviseren en herwikkelen van uw elektromotoren, generatoren, ventilatoren, pompen, reductoren en speciaalaandrijvingen. Kies hiervoor als het om één of enkele stuks gaat. Mocht reparatie niet meer mogelijk of interessant zijn, dan kunnen we uiteraard ook nieuwe aandrijvingen uit voorraad leveren.

REPARATIE EN REVISIE

Machinestoringen worden vaak veroorzaakt door een defecte motor. Het vervangen van een speciale motor is vaak kostbaar en tijdrovend en in veel gevallen zijn bepaalde types niet meer leverbaar. Hierdoor moet je uitwijken naar een ander merk of een andere uitvoering. 

Kies je bij reparatie voor revisie (en eventueel het herwikkelen van een motor) dan brengen wij de motor weer in nieuwstaat. Hierbij kijken we ook kritisch naar de omstandigheden waarbinnen deze moet functioneren. Vaak is het mogelijk om één of meer eenvoudige of wat complexere modificaties door te voeren, waardoor de motor beter functioneert en langer meegaat.

We kunnen de motor bijvoorbeeld aanpassen om beter te kunnen functioneren bij hogere bedrijfstemperaturen of vochtige omstandigheden. Ook kunnen we een motor, op basis van berekeningen en door middel van een herwikkeling geschikt maken voor een andere voedingsspanning.

Maintenance, totaal ontzorgen

Besteed het onderhoud aan je machines volledig uit. Laat ons niet alleen het correctief, maar ook het preventief onderhoud uitvoeren, op locatie of bij ons in de werkplaats. Natuurlijk adviseren we ook graag over het gebruik en de optimalisatie van je aandrijvingen. Zo beperk je de downtime van je installaties en machines en bespaar je kosten.
Uiteraard zijn wij voor reparaties en storingen 24/7 bereikbaar.

TROMMELMOTOREN

In de loop der jaren hebben we ons extra gespecialiseerd in de reparatie van trommelmotoren, onder andere van het merk ‘Van der Graaf’. Door nauwe samenwerking met onze leveranciers en een eigen voorraad kunnen we snel en goed reparaties uitvoeren. Ook nieuwe trommelmotoren kunnen we leveren.

DIAGNOSE EN OPTISCHE LASER UITLIJNING

Problemen in een machine of installatie worden niet altijd veroorzaakt door de motor. Vervangen van de motor is dan niet de oplossing. Vaak kunnen we de oorzaak van het defect of de storing achterhalen, aan de hand van de geconstateerde schade of slijtage en de toepassingsomstandigheden en hier op anticiperen. Ook kunnen wij – in het geval dat er machines niet perfect in lijn met elkaar staan – ter plaatse een Optische Laser Uitlijning uitvoeren, waarbij de machines optimaal aan elkaar verbonden worden. Op die manier kunnen oorzaken van slijtage en schade aan lagers, passingen, afdichtingen en koppelingen weggenomen worden.

atex

ATEX

Wij repareren en reviseren eveneens gecertificeerde aandrijvingen, volgens NEN-EN-IEC 60079-19

Samengevat:

  • Reparatie, revisie en herwikkelen van uw elektromotoren, generatoren, ventilatoren, pompen, reductoren en speciaalaandrijvingen.
  • Upgrading, fine tuning en toepassingsgerichte optimalisering van uw elektromotoren, generatoren, ventilatoren, pompen, reductoren en speciaalaandrijvingen.
  • Aanleveren van uw nieuwe elektromotoren, generatoren, ventilatoren, pompen, reductoren en speciaalaandrijvingen.
  • Onsite optimalisatie van uw machineconfiguraties d.m.v. Optische Laser Uitlijning.
  • Service, onderhoud en ondersteuning met een24 uurs (24/7) bereikbaarheid.
  • Atex bevoegd reviseren volgens NEN-EN-IEC 60079-19
  • Totale ontzorging met betrekking tot aandrijvingen.