Een inkoppertje voor circulair consultants

Een volledig circulaire economie in 2050. Dat lijkt ver weg, maar is -met nog zoveel stappen te gaan- dichterbij dan je denkt. Gelukkig begint ‘circulair’ te leven.  Steeds meer bedrijven en organisaties vragen zich af wat een dergelijke ambitie voor ze betekent.
“Wat houdt dat nou in, circulair? Wat moet er in onze organisatie veranderen en kunnen we ook ons voordeel doen met alle ontwikkelingen?” In sommige gevallen dwingen de omstandigheden of lompweg de rode cijfers om over alternatieven na te denken. Dat is het moment waarop (circulair) adviseurs wellicht in beeld komen.

 

Makkelijk scoren
Circulair is relatief nieuw. Het druist in tegen onze consumptiegewoontes en de enorme snelheid waarmee innovaties ons steeds doen verlangen naar ‘nieuw’ en ‘beter’. Negen van de tien verdienmodellen en bestaande processen lijken bovendien te botsen met het principe van oneindig hergebruik. Gek genoeg lijken we met z’n allen niet te denken in kleine stappen, maar zien we allemaal beren op de weg en wordt de circulaire ambitie gezien als iets waarbij het roer volledig om moet. Commercieel, qua logistiek, inkoop, service, etc.
Maar waarom zou je dat doen? Je kunt heel makkelijk scoren door relatief klein te beginnen en te leren van zo’n experiment. Hoe dan?? Door op kleine schaal ‘hergebruik’ te introduceren. Betrekkelijk eenvoudig te implementeren, in de meeste gevallen direct goedkoper en 100% circulair. Niet afwachten dus, maar doen.

 

Één-tweetje met Remade in Holland
Circulair worden betekent ‘ketendenken’ en samenwerken. Dat geldt ook voor ons.
Wij maken gebruikte elektromotoren, pompen, ventilatoren en andere (elektro)mechanische componenten weer als nieuw en vaak beter dan dat. ‘Hergebruik’ is een heel interessante business case. Veel bedrijven weten alleen niet waar ze moeten beginnen en zien op tegen het proces. Dát is precies waar we samen met de juiste adviseurs ontzettend veel kunnen betekenen. 

 

Oproep aan adviseurs, consultants en projectmanagers
Wil je makkelijk scoren en op korte termijn circulair resultaat boeken bij je opdrachtgevers?
Kies dan voor hergebruik, voor remanufacturing met Remade in Holland. Meld je nu aan voor een kennismaking, zodat we snel de eerste resultaten kunnen boeken. Mail naar sales@remadeinholland.nl. Graag tot snel!

Deel dit bericht