Wat zegt ‘levensduur’ jou?

Ooit leerden we op school over de technische en economische levensduur en het verschil daartussen. Waarschijnlijk gebeurt dat nog steeds. Echt van deze tijd is dat natuurlijk niet. Tenminste… niet als we die definities lineair blijven uitleggen. Tussen onze oren heeft alles een houdbaarheidsdatum. Vroeg of laat schrijven we producten, materialen, machines of apparaten volledig af en dan kijken we uit naar iets nieuws. Da’s ouderwets zeg, ‘naar iets nieuws kijken….’

Als je alles door een circulaire bril bekijkt, dan zie je hoe verwend we ons allemaal gedragen.
Circulair gezien bestaat afschrijving niet. Je kunt ontzettend veel hergebruiken. En… met relatief kleine ingrepen kan een product, apparaat of machine vaak nog jarenlang op topniveau presteren. Waarom zou je dus (nu al) vervangen?

Hoe circulair denk jij?
Lever jij -of levert jouw- organisatie al een actieve bijdrage aan de circulaire economie?
Wij geloven in remanufacturing. Onder het motto ‘Gebruikt, maar dan nieuw’ verlengen we de lifecycle van onderdelen, apparaten of machines en krijgen ze een tweede leven. Dat proces levert veel waardevolle informatie op, zoals hoe fabrikanten de levensduur van een product af fabriek kunnen verlengen. Uiteraard voeren we die verbeteringen door, met bijbehorende garanties. Voor mensen die zich vasthouden aan lineaire (verdien)modellen is dat misschien tegen het zere been, maar voor ons allemaal is het wél beter.

Verleng de lifecycle
Het roer omgooien levert je heel veel op. Kies voor remanufacturing en verleng de lifecycle van producten en onderdelen in jouw organisatie. Doe het voor jezelf, voor je kinderen en de toekomst van de volgende generaties.

Dit levert het je nu op
Ontdek hoe je door relatief kleine ingrepen je product verbetert en je kostprijs verlaagt (remanufacturing is vaak goedkoper dan vervanging). Anticipeer nú op schaarste van grondstoffen in de (nabije) toekomst en word minder afhankelijk van (onderdelen die uiteindelijk niet meer geleverd worden door) je leverancier!

Deel dit bericht